010-4189868 support@gertin.nl

Het Ikolomani project

Ikolomani is een gebied met ca. 100.000 inwoners van de provincie Kakamega in West Kenia en is een van de allerarmste gebieden van Kenia. Wij zijn daar een schrijnend gezondheidsprobleem tegengekomen. De beweegreden om ons hiervoor in te zetten, heeft alles te maken met Jamin Muliru (1968) die wij al sinds 2008 kennen toen hij bij het I.S.S. (Institute for Social Studies) in Den Haag studeerde voor zijn ‘Masters’.

In augustus 2015 heeft Gerard Nederpel Jamin en zijn familie in West Kenia bezocht. Gerard heeft toen een week lang kunnen meemaken wat het is om te leven zoals de lokale mensen daartoe zijn gedwongen. Bittere armoede moet je gezien en meegemaakt hebben om het echt te kunnen begrijpen. Voeg daar het gezondheidsprobleem Jiggers aan toe en je hebt een situatie die voor de lokale bevolking onoplosbaar is, maar niet voor ons! Er is namelijk een eenvoudige en afdoende oplossing die gemakkelijk uitgevoerd kan worden door Jamin en zijn team.

Het enige obstakel is gebrek aan geld. Wij hebben een financieel begin kunnen maken, nu de rest nog. Daar hebben wij u, als lezer van onze website, hard voor nodig. Lees ons verhaal en steun ons project.